Universiteit Twente

Educatieve website
 
Welkom op de educatieve website van de opleiding Onderwijskunde van de Universiteit Twente. Deze website is het resultaat van het werk van verschillende groepjes eerstejaars studenten van de opleiding Onderwijskunde die het vak Atelier 1 gevolgd hebben. Tijdens Atelier 1 leren studenten een webomgeving te ontwerpen op basis van een aantal ontwerpprincipes. Op basis van mediatheorie en praktische vaardigheden rondom webdesign, vormgeving en video werken ze het ontwerp uit tot een educatieve website.
 
In de menubalk kunt u kiezen uit een aantal onderwerpen. Elk onderwerp is uitgewerkt door een groepje studenten en heeft betrekking op een van de onderwerpen of objecten uit het Twents Techniekmuseum HEIM in Hengelo. Het doel van elke educatieve websites is om leerlingen die binnenkort het museum gaan bezoeken inzicht te geven in het onderwerp met behulp van teksten en foto's en soms ook met een video of een game. Elke website heeft een eigen uitstraling en nodigt leerlingen uit om zich in het onderwerp te verdiepen.
 
Voor meer informatie over het de opleiding Onderwijskunde? Kijk dan op http://www.owk.utwente.nl/
Wilt u meer informatie over het werk van onze studenten binnen het vak Atelier 1, neem dan contact op met de docenten, dr. P. Fisser of dr. A. Walraven van de vakgroep Curriculumontwerp & Onderwijsinnovatie, via 053 4892022.